Choď na obsah Choď na menu
 


Využitie

 

KVH hranoly majú široké využitie v modernom stavebníctve, pretože majú vysokú pevnosť a stabilitu a sú relatívne jednoduché na spracovanie a montáž. Niektoré bežné použitia KVH hranolov zahŕňajú:

greenbuildingcert_1-800x350.png

  • Výrobu rôznych druhov drevených konštrukcií, ako sú napríklad stropy, priečky, steny, stĺpy a krovové systémy.
  • Výrobu nábytku a interiérových prvkov, ako sú napríklad pulty, police, kuchynské dosky, stoly a stoličky.
  • Výrobu záhradnej architektúry, ako sú napríklad altánky, pergoly, terasy a záhradné domčeky.
  • Výrobu rôznych typov obalov a opaľovacích konštrukcií na verejných miestach, ako sú napríklad lavičky a altánky v parkoch a na verejných námestiach.

KVH hranoly sú tiež často používané v kombinácii s inými materiálmi, ako sú oceľ, betón a sklo, aby sa dosiahla maximálna pevnosť a stability v stavebných konštrukciách.

steven-harris-beach-house.jpg

V stavebníctve sa vyskytuje pojem "KVH hranoly". KVH je skratka pre "Konstruktionsvollholz", čo znamená "stavebné drevo plnej hrúbky" v nemčine. KVH hranoly sú teda drevené stavebné prvky vyrobené z jedného kusu dreva plnej hrúbky.

Tieto hranoly sú obvykle vyrobené z odolných a tvrdých drevených druhov, ako sú smrek, jedľa alebo borovica. Sú zpravidla sušené a ostenené, aby sa zlepšila ich stabilita a odolnosť proti deformáciám a škodlivým vonkajším vplyvom. KVH hranoly sa používajú na stavbu rôznych konštrukcií, ako sú napríklad stropy, priečky, steny, stĺpy a krovové systémy v modernom stavebníctve.